ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ"ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ":

18.6.09

Νικήτας Πλατής


Ο Νικήτας Πλατής γεννήθηκε στην Χώρα της Αμοργού το 1912. Ήταν γιος του δάσκαλου Μάρκου Πλατή. Στην Αθήνα πήγε το 1928 και πό το 1932 έγινε ηθοποιός της σκηνής. Υπηρξε θιασάρχης πολλές φορές. Διετελεσε πρόςδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Ήταν αυτός που προώθησε τον λαϊκό τραγουδιστή Βαγγέλη Περπινιάδη (γιό του Στελλάκη Περπινιάδη) μέσα από το θέατρο «Αύρα» που διατηρούσε το 1948 στον Κορυδαλλό.
Η πρώτη εμφάνιση του Νικήτα Πλατή στον κινηματογράφο έγινε στην ταινία «Η Κυρά μας η Μαμή» (1958), με συμπρωταγωνιστές την Γεωργία Βασιλειάδου, τον Ορέστη Μακρή, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την Ξένια Καλογεροπούλου.
Παράλληλα με την κινηματογραφική του καριέρα εργάστηκε στο θέατρο και ως συγγραφέας.
Το 1972 εμφανίστηκε και στην τηλεόραση στην σειρά «Μπολσόϊ Ιβάν και Μπιγκ Τζον» και στην συνέχεια στη σειρά «Μεθοριακός Σταθμός», όπου έκανε μια αξέχαστη εμφάνιση ως ο αντικοινοτάρχης που βρισκόταν σε διαρκή κόντρα με τον κοινοτάρχη προϊστάμενό του. Ο Νικήτας Πλατής με την δεύτερη γυναίκα του, την ηθοποιό Γκόλφω Μπίνη, απέκτησε ένα γιο. Πέθανε Στις 14 Νεεμβρίου 1984 στην Αθήνα. amorgis.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου