ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ"ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ":

30.11.09

Σε σοβαρή κατάσταση ο ηθοποιός Αλέκος Τζανετάκος

Σε σοβαρή κατάσταση ο ηθοποιός Αλέκος Τζανετάκος


Αλλη μία «καρπαζιά» -της ζωής αυτή τη φορά- για τον πλέον δημοφιλή και αγαπητό κωμικό του παλιού, καλού ελληνικού κινηματογράφου Αλέκο Τζανετάκο. Εδώ και λίγες μέρες νοσηλεύεται με πρόβλημα υγείας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και δίνει τη δική του παλικαρίσια μάχη. Πρόκειται για χρόνια κατάσταση, που τις τελευταίες ημέρες επιδεινώθηκε και η εισαγωγή του κρίθηκε άκρως αναγκαία. Δίπλα του οι αδερφές του και ο απλός κόσμος που του σφίγγει το χέρι και του δίνει κουράγιο. Αλλωστε, ο Αλέκος δίνει με σθένος -που πάντα τον διέκρινε- μάχη.

Η μεγάλη περιπέτεια της υγείας του εκλεκτού ηθοποιού ξεκίνησε προ τετραετίας, με μία δύσκολη εγχείρηση ανευρύσματος στην κοιλιακή αορτή που κράτησε δέκα ώρες! Ο Αλέκος Τζανετάκος δεν θέλησε ποτέ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να στρέψει επάνω του τους προβολείς της δημοσιότητας. Προτίμησε να μείνει στην αφάνεια και στη μοναξιά του. Η μοίρα στάθηκε σκληρή απέναντί του. Πρόσφατα παρουσιάστηκε πρόβλημα στο αίμα του και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο «Σωτηρία». Οι γιατροί δείχνουν αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι θα το ξεπεράσει σύντομα.

Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή οι αδερφές του Κατερίνα και η γνωστή επίσης ηθοποιός Νινή Τζάννετ, η οποία δήλωσε στην «Espresso»: «Ο αδερφός μου έχει παίξει σε 250 περίπου ταινίες και σε πολλά θεατρικά έργα. Και όμως, οι ιθύνοντες της τηλεοράσεως με το πέρασμα του χρόνου, παρά το γεγονός ότι ο Αλέκος λατρεύτηκε όσο λίγοι καλλιτέχνες από το κοινό, τον αγνόησαν. Πέρασε δύσκολες ώρες ο Αλέκος, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Και κυρίως, δεν συμβιβάστηκε με τα διάφορα “κυκλώματα”. Ξέρεις τι έλεγε πάντα ο αδερφός μου; “Δεν θα με στύψουν σαν λεμονόκουπα. Θα τους στύψω εγώ!”».

Βαθιά αξιοπρεπής άνθρωπος, αυτάρκης στην περηφάνια του, δεν θέλησε ποτέ να πει κουβέντα για... φίλους που τον αγνόησαν στον Γολγοθά ττου προσωπικού του δράματος με την κλονισμένη υγεία του. Αλλωστε, στη μακρά καλλιτεχνική του πορεία δεν βρέθηκε συνάδελφός του να παραπονεθεί ότι ήρθε ποτέ σε σύγκρουση μαζί του. Για όλους είχε πάντα μία καλή κουβέντα. Και απέδιδε ζωντανά την προσωπικότητά του ο στίχος που του είχε αφιερώσει κάποτε ο αείμνηστος θεατρικός συγγραφέας, επιθεωρησιογράφος και δημοσιογράφος Παναγιώτης Παπαδούκας:

«Απ’ τους αρτίστες του ελαφρού ο πιο μπριόζος
Δυναμικός με κέφι πάντα και σκερτσόζος
Παίζει με τέχνη αληθινή,
Και μοναχός του γεμίζει τη σκηνή!»

Ο θεατρικός συγγραφέας Βύρων Μακρίδης, με τον οποίο έχει συνεργαστεί πολλές φορές στο θέατρο, πληροφορήθηκε από εμάς για την περιπέτεια της υγείας του Τζανετάκου και δεν μπόρεσε να κρύψει τη βαθιά του συγκίνηση: «Ο Αλέκος έλαμψε ως “χρυσός δεύτερος” του θεάτρου και του κινηματογράφου. Στήριζε όλους τους “πρώτους”, και ειδικά τον Κώστα Βουτσά. Συνεπής, εξαίρετος επαγγελματίας, χαρισματικός καλλιτέχνης και αγαπημένος φίλος. Του εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά» μας δήλωσε.

Σε ένα κρεβάτι τώρα στη «Σωτηρία» ο Αλέκος Τζανετάκος, ξεχασμένος από συναδέλφους, όχι όμως και από το κοινό που τον λάτρεψε, δίνει μόνος μία δύσκολη μάχη και αναπολεί τις όμορφες ώρες που πέρασε στα πλατό και στο σανίδι του θεάτρου. Τι και αν έσβησαν τα φώτα της ράμπας; Τέτοια αστέρια λάμπουν για πάντα...
ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου