ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ"ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ":

5.1.10

"'Εφυγε" ο ζεν πρεμιέ του κινηματογράφου Γιώργος Καμπανέλλης

"'Εφυγε" ο ζεν πρεμιέ του κινηματογράφου Γιώργος Καμπανέλλης


Ενας από τους πρώτους ζεν πρεμιέ της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου έχασε τη μάχη με το θάνατο. Ο ηθοποιός Γιώργος Καμπανέλλης έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 80 χρόνων, αθόρυβα όπως και έζησε. Υπήρξε αδερφός του διακεκριμένου θεατρικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη. Αν και είχε απομακρυνθεί από τον χώρο του θεάματος εδώ και αρκετά χρόνια, υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός και η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στους συναδέλφους του. Ανθρωπος διακριτικός, διατήρησε το ίδιο χαμηλό προφίλ σε όλη τη διάρκεια της ζωής και της καριέρας του, την οποία εγκατέλειψε νωρίς. Αναδείχθηκε κυρίως μέσα από ρόλους ζεν πρεμιέ με συμπρωταγωνίστριες την Γκέλυ Μαυροπούλου, την Ελένη Ζαφειρίου, τη Μέμα Σταθοπούλου, τη Μάρθα Βούρτση, τη Ματίνα Καρρά, την Εφη Οικονόμου και πολλές άλλες ηθοποιούς.

Η Γκέλυ Μαυροπούλου, στο πλευρό της οποίας έκανε το ντεμπούτο του ο Γιώργος Καμπανέλλης στην ταινία «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται», συγκλονίστηκε όταν πληροφορήθηκε την είδηση θανάτου του ηθοποιού. «Υπήρξε ένα πολύ ωραίο αγόρι και ένας ευγενέστατος άνθρωπος. Είχε αρχές και πιστεύω τα οποία τηρούσε ανελλιπώς από την πρώτη ημέρα που βγήκε στη σκηνή. Και το απέδειξε: δεν αναμείχτηκε ποτέ σε σκάνδαλα και σαχλαμάρες. Τον αγαπούσα πάρα πολύ. Είχαμε συνεργαστεί και στο θέατρο, στην περιοδεία που έκανα με δικό μου θίασο. Αν και δεν τον συναντούσα, μιλούσαμε μόνο στο τηλέφωνο, ήταν πάντα στη σκέψη μου» αναφέρει στην «Espresso» η γνωστή ηθοποιός.

Ο Γιώργος Καμπανέλλης γεννήθηκε στη Νάξο το 1930. Ο «Πύργος των ιπποτών», που γυρίστηκε το 1952, υπήρξε από τις πρώτες κινηματογραφικές ταινίες του ηθοποιού. Ακολούθησαν τα φιλμ «Δοκιμασία», «Θέλω να ζήσω στον ήλιο», «Κάνε τον πόνο μου χαρά», «Το σπίτι των ανέμων», «Κυριακάτικοι ήρωες», «Γλέντι, λεφτά κι αγάπη» κ.ά.

«Ο Γιώργος Καμπανέλλης υπήρξε γόης για την εποχή του. Ψηλός, αδύνατος, με πολύ ωραίο στιλ. Εγκατέλειψε γρήγορα το επάγγελμα του ηθοποιού και ασχολήθηκε με άλλα πράγματα» θυμάται η Αννα Φόνσου.

Η κηδεία του Γιώργου Καμπανέλλη θα γίνει την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, στις 3 μ.μ., στο νεκροταφείο της Νέας Φιλαδέλφειας.
Espressonews.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου